Германският селекционер Йоахим Льов се изказа доста дипломатично, след като неговите момчета се подиграха с бразилския национален отбор по футбол, унищожавайки го насред Бело Оризонте със срамното 7:1.

Още по темата

 

"Сега изпитваме силни емоции, страхотни чувства. Ние спечелихме и ще играем на финала. За нас беше важно да се справим със страстта в бразилската игра, реагирайки спокойно и с кураж, показвайки и собствените си силни страни", сподели Льов след срещата.

"Те бяха шокирани след головете ни и мачът стана лесен за нас. Всички си свършиха задачите по страхотен начин, бяхме много концентрирани. Играхме добре в атака, комбинирахме великолепно. Сега трябва да внимаваме, за да останем концентрирани и за финала."

"Чувството е чудесно, но ние трябва да останем смирени и да се подготвим добре за мача в неделя, за да направим следващата крачка. Наясно сме колко добър отбор е Бразилия. Това е голяма победа за нас, но не отразява разликата между двамата отбора. Това просто беше нашият ден."

"Те се опитаха да отговорят в края и да зарадват феновете си. В съблекалнята ни радостта е голяма, но оставаме здраво стъпили на земята. За играчите е важно да се възстановят добре. Оставаме спокойни. При нас няма еуфория. На финала ще бъде трудно, но ние оставаме фокусирани върху нашата цел. "

"Бразилия има страхотни футболисти, но когато допуснеш толкова много голове на полуфинала, тогава става трудно. Те станаха нервни и започнаха да играят с дълги топки в половината ни. Мога да си представя какво чувстват бразилците. През 2006 година на домашния ни мондиал ние също пропуснахме финала."

"Това беше голямо разочарование за нас, така е за всеки домакин. Бразилия организира страхотно световно първенство. Хората са приятни и за тях ще е трудно да приемат тази загуба."

"Мирослав Клозе? Той постигна нещо велико. Вече има най-много отбелязани голове в историята на световните първенства. Той наистина заслужава това. Играе на най-високо ниво и на тази възраст. Все още е опасен и вкарва голове. Сега единственият, който може да го бие е Мюлер, а това е чудесно за мен и за отбора", добави Льов.