Германия победи Беларус заслужено с 2:0 в европейска квалификация, която се игра на стадион "Борисов Арена". 

Лерой Сане откри резултата в 12-ата минута след хитро подаване на Джошуа Кимих, но гостите вкараха гола на успокоението чак след изтичането на час игра, когато се разписа и Марко Ройс.

Бундестимът има пълен актив от шест точки, но се намира на втора позиция в група "С" заради трите поредни победи на Северна Ирландия. Беларус е на дъното след три поредни поражения.


Световният шампион за 2014 година очаквано започна много по-активно и създаде първата сериозна ситуация чрез Серж Гнабри, чийто снаряд беше спасен от вратаря. След това включилият се в атака Клостерман пробва добавка, но без успех.

Логичното се случи в 12-ата минута, в която спряганият за трансфер в Байерн Мюнхен Лерой Сане откри резултата. Той получи великолепен пас от бека на баварците Джошуа Кимих, финтира защитник и завърши хладнокръвно с левачката. Интересното е, че точно Кимих се обяви за привличането на Сане в Мюнхен.

Преди изтичането на половин час игра домакините стигнаха до две много добри възможности. Първо Ковалев спечели само корнер от много изгодна ситуация, а след това Мануел Нойер отрази по невероятен начин удара с глава на Никита Наумов.

Момчетата на приетия в болница тези дни селекционер Йоахим Льов контролираха играта, но до края на първото полувреме не сътвориха нова голяма опасност, а в началото на втората част все още не бяха напипали точния игрови ритъм. Клостерман отново получи страхотна възможност, но силният му шут в наказателното поле мина над целта.

Малко след изтичането на час игра Германия удвои преднината си. Матиас Гинтер подаде много добре към Марко Ройс в наказателното поле и асът на Борусия Дортмунд реализира майсторски с левия крак.

Ройс можеше да вкара още веднъж пет минути по-късно, но не се разбра с намиращия се зад него Серж Гнабри и крилото на Байерн изстреля топката покрай сглобката. После Нико Шулц опита прострелно центриране след подаване на Ройс, но топката не влезе в мрежата.

Лерой Сане също получи възможност да се разпише още веднъж, но неговият класен удар с глава след центрирането на Гинтер срещна левия страничен стълб.


Беларус - Германия 0:2

0:1 Лерой Сане - 12'
0:2 Марко Ройс - 62'