Германия избухна от нерви след 1:1 срещу Испания на старта на Лигата на нациите. В шестата минута на добавеното време Хосе Гая изравни за Ла Фурия на стадиона в Щутгарт, след като Тимо Вернер даде преднина за Бундестима.

Грешникът на Германия бе дебютантът Робин Госенс. При ъгловия удар, от който стана гола, той бе непосредствено до линията. И така засада нямаше, въпреки че Госенс бе на 15 метра от ситуацията.

"Научих нещо ново - призна дебютантът, който играе в Аталанта. - Мислех, че като съм извън терена, не участвам в мача. Явно не е така."

Правило 11.4 за засада гласи: "Играч на защитаващия се отбор, който без позволение на съдията е напуснал терена, се смята за участник в мача, когато е около линията на засадата. Това важи до следващото спиране на играта."

"Всеки професионален футболист трябва да го знае", каза цитираният от "Труд" Пер Мертезакер, световен шампион с Германия от 2014 година.

"Няма как да не сме ядосани, когато ни вкараха гол дълбоко в добавеното време - коментира селекционерът Йоахим Льов. - Но моите момчета се бориха отлично до последния момент и съм доволен. Важното е, че през първото полувреме въобще не позволихме на испанците да влязат в мача."