Селекционерът Йоахим Льов остана без думи след катастрофалната загуба на националния отбор на Германия с 0:6 срещу Испания в мач от Лигата на нациите. С това поражение световните шампиони от 2014 година пропуснаха да си спечелят място във финалната четворка на турнира.

"Наистина не знам какво се случи с отбора ни. Почти нямахме шанс да вкараме гол и губехме всяка битка по терена", заяви германският национален селекционер след най-тежката загуба за отбора от 89 години насам.

Германия върви по грешен път след отпадането в груповата фаза на Мондиал 2018 и отборът е спечелил само три от последните си осем международни мача. Бундестимът започна двубоя в Севиля като водач в групата след победа с 3:1 срещу Украйна и равенство щеше да му осигури място във финалната четворка, но вместо това германците губеха с 0:3 на почивката. Ситуацията не се промени и след нея.

"Опитахме да ги пресираме в половината им през втората час, но те просто играеха по-добре от нас. Бяха по-бързи, по-прецизни. Преди мача говорех, че вярвам на играчите ми и че се движим в правилната посока, но днес се видя, че всъщност не прогресираме чак така, както мислехме", добави Льов, цитиран от БНР.

Селекционерът остава на поста си и няма опасност да бъде сменен, обяви директорът на отбора Оливер Бирхоф.