Испания е финалист в Лигата на нациите, след като посрами Германия с невижданото 6:0. Двубоят беше от Лига А и група 4 в надпреварата.

Момчетата на Луис Енрике изиграха изключително силно първо полувреме, в което изцяло надиграха своя безпомощен противник. 

На два пъти отбраната на Маншафта увисна след изпълнение на корнери, а голове с глава вкараха открилият резултата Алваро Мората и Родри. Между двете попадения се разписа и Феран Торес.

Острието на Манчестър Сити продължи да тормози защитата на противника и в 71-ата минута оформи своя хеттрик, а възпитаниците на Йоги Льов изглеждаха тотално смазани психически и рухнали физически. В 89-ата минута Оярсабал оформи крайния резултат.

Ла Фурия завърши на върха в групата с актив от 11 точки, докато германците останаха на второ място с 9 пункта. Срещата между Украйна (6 точки) и Швейцария (3 пункта) беше отложена.


Още в петата минута се стигна до доста дискусионен момент, тъй като реферът Андреас Екберг отсъди много спорно нарушение на Илкай Гюндоган срещу Дани Олмо. Германецът посегна с крак в пеналта на гостите и испанецът се строполи подкосен на тревата, макар между двамата да нямаше контакт. 

Бундестимът протестираше, че няма нарушение, а Ла Фурия - че трябва да бъде отсъдена дузпа. В крайна сметка скандинавецът не промени решението си. При изпълнението на прекия свободен удар Серхио Рамос намери долния ляв ъгъл със силен изстрел, но Мануел Нойер внимаваше и успя да спаси.

В 17-а минута Испания откри резултата след изпълнение на корнер от Фабиан Руис.  Алваро Мората беше изпуснат от Серж Гнабри и от трудна позиция отправи параболичен удар с глава, намирайки горния десен ъгъл.

Феран Торес на два пъти можеше да удвои, но пропусна. Той първо би покрай Нойер по диагонала, а след това беше блокиран от отбраната на Маншафта отблизо.

В 33-та минута обаче Феран Торес за малко да скъса мрежата зад Нойер. Първо след остро центриране отляво Олмо засече с глава и топката се отби в напречната греда, но Торес застана на правилното място и направи успешна добавка.

Само пет минути след това Германия получи втори звучен шамар при изпълнение на ъглов удар, но от другата страна на игрището. И този път персоналният пазач не си свърши работата, защото Гюндоган само изгледа как Родри бележи от цели девет метра с глава.

Испания продължи да натиска веднага след почивката, но с дружни усилия отбраната на гостите се справи. Десетина минути след подновяването на играта обаче топката отново беше в мрежата зад Нойер, а Феран Торес отново беше в ръцете на съотборниците си след пас на Гая отляво.

Домакините не спираха да атакуват и в средата на второто полувреме статистиката беше смайваща и смазваща - 16:0 удара и 65:35% владеене на топката. 

Двайсетина минути преди края на редовното време срамът започна да придобива чудовищни размери, защото Феран Торес оформи своя хеттрик с плътен изстрел от движение в долния десен ъгъл.

Малко след това Серж Гнабри можеше да отсрами Германия, но разклати напречната греда с топовния си снаряд. 

В 89-ата минута Микел Оярсабал също записа името си сред реализаторите, а с нова асистенция се отличи Хосе Гая.


Испания - Германия 6:0

1:0 Алваро Мората  - 17'
2:0 Феран Торес - 33'
3:0 Родри - 38'
4:0 Феран Торес - 55'
5:0 Феран Торес - 71'
6:0 Микел Оярсабал - 89'