Нападателят на Борусия Мьонхенгладбах Маркюс Тюрам бе наказан за 6 мача, след като се изплю в лицето на защитника на Хофенхайм Щефан Пош в неделя. 

Инцидентът стана в 77-ата минута на мача, когато синът на френската легенда Лилиан Тюрам, атакува съперника и заради действието си логично бе изгонен. 

Той вече бе глобен от Борусия със заплатата си за един месец, но получи и санкция от 40 000 евро от Германската футболна асоциация. 

Тюрам ще изтърпи 5 от мачовете ефективно, като в тях се включват освен срещите от Бундеслигата, така и тези за Купата на Германия. Последния двубой е условен, като ще бъде изтърпян при ново провинение до декември следващата година. 

23-годишният играм побърза да се извини в социалните мрежи и да обяви, че е действал инстинктивно и подобни прояви не са в характера му. Той приема напълно и всички последствия от действието си. 

„Разговоряхме с Маркюс и той се извини на мен и на клуба за действията си. Ние го познаваме от почни 2 години и знаем, че той не е такъв. Обясни ми, че реагирал под въздействието на емоциите в конкретния момент и се е изплюл неволно“ обясни спортният директор на Гладбах Макс Еберл. 

Хофенхайм спечели сблъсък с 2:1 като по този начин Борусия вече 4 мача е без победа в първенството и остава в средата на класирането.