Поражението с 1:2 от Северна Македония, което допусна Германия в сряда вечер в Дуисбург в световните квалификации по футбол, бе посрещнато на нож от медиите в Бундесрепубликата и те засипаха с критики старши треньора Йоахим Льов и играчите от националния отбор.

Шокиращата загуба от малката балканска страна, която не може да се похвали с никакви футболни традиции, порази спортната общественост в Германия само два месеца и половина преди началото на европейското първенство.

"Всичко свърши за Йоги" пише най-четеният вестник в Германия "Билд" след снощния мач и призова за оставката на националния селекционер. Специализираното издание "Кикер" също не спести критики и определи поражението като истинско унижение.

"Напълно разочаровани сме от представянето и от резултата", каза Льов след срещата и призна, че отборът му е изглеждал уморен, без никаква енергия и е допуснал страшно много грешки в атака.

Льов вече обяви, че ще напусне поста на старши треньор, който заема вече 15 години, след края на европейските финали, на които Мюнхен е съдомакин, но предстоящите мачове с колоси като световния шампион Франция и европейския Португалия не дават поводи за особен оптимизъм у германските фенове.

За Германия поражението от Северна Македония е едва третото в световни квалификации от 1934 година насам.

Македонците обаче по никакъв начин не могат да се сравняват с другите две страни, печелили на германска земя - Португалия през 1985 година и Англия през 2001 година, тъй като едва тази година ще направят дебюта си на голям футболен форум.