Първенецът на планетата за 2014 година Германия обърна Румъния и победи с 2:1 в квалификационна среща от група "J" за Мондиал 2022.

Северната ни съседка изигра прилично първо полувреме, в края на което сензационно се оттегли с гол преднина. Негов автор беше Янис Хаджи, осъществил невероятен дрибъл през защитата на Маншафта в деветата минута и завършил хладнокръвно с левачката в долния ляв ъгъл.

Точно преди това домакините имаха претенции за дузпа заради падане на Тимо Вернер в пеналта, но турският рефер Джунейт Чакър изгледа ситуацията на повторения и реши да не посочва бялата точка.

Интересното е, че Румъния не отправи нов точен удар до почивката и държеше топката едва в 26% от първите 45 минути, но пък и не изпадаше в "глуха" защита. Бундестимът имаше четири точни изстрела и още три неточни, но така и не успяваше да изравни.

Логичното се случи в 52-ата минута, когато Леон Горецка разтегли към Марко Ройс, а той пусна за Серж Гнабри. Острието на Байерн Мюнхен заложи на мощна тупалка извън пеналта и адресира кълбото в долния ляв ъгъл.

Момчетата на Ханзи Флик доминираха, но така и не можеха да стигнат до чисти голови възможности. До изтичането на 72-ата минута германците отправиха само още два удара чрез Марко Ройс и Лерой Сане , и двамата бяха много неточни. На отсрещната врата пък Георги Пушкаш изпорти златен шанс при първата сериозна акция на румънците през втората част.

В 81-ата минута пълният обрат стана факт. Леон Горецка отклони с глава при изпълнение на корнер и оставеният напълно непокрит Томас Мюлер заби топката по безпощаден начин във вратата на гостите.

 

В добавеното време гостите имаха своя шанс, но стигнаха само до карамбол пред пазената от Марк-Андре тер Стеген врата. Така Германия събра 18 точки и се бетонира на върха в групата. Румъния е на четвърта позиция с 10 пункта ,на две точки от Северна Македония и Армения.


Германия - Румъния 2:1

0:1 Янис Хаджи - 9'
1:1 Серж Гнабри - 52'
2:1 Томас Мюлер - 81'