Херта запази мястото си в германския елит за следващия сезон след победа над Хамбургер с 2:0 като гост в реванша от плейофа между двата отбора. 

Столичани бяха загубили първия мач у дома с 0:1 и съперникът им бе сериозен фаворит за крайната победа, но в крайна сметка ще остане във Втора Бундеслига за 5-и пореден сезон. След изпадането си през 2018-а Хамбургер 3 пъти поред завърши 4-и, а сега бе трети, но пак не успя да спечели промоция. 

Домакинските фенове бяха ентусиазирани в началото, но замлъкнаха още в 4-ата минута, когато след корнер Дедрик Боята реализира с глава за Херта и така изравни общия резултат от двата мача. 

Марвин Платенхард, който центрира за попадението на защитника, окончателно се превърна в герой в 63-ата минута, когато вкара с отличен прехвърлящ свободен удар, макар да не бе сигурно, че това бе идеята му или опита центриране. 

До края домакините така и не стигнаха до попадение, а радостта бе за Херта и за техния треньор Феликс Магат, който е легенда на Хамбургер, но сега разби сърцата на местните фенове и в крайна сметка постигна спасението, заради което бе назначен в средата на март.