Селекционерът на Германия Ханзи Флик очаква поставения под напрежение наставник Роберто Манчини да излезе и вдъхнови европейските шампиони за сблъсъка от Лигата на нациите в събота.

„Скуадрата“ приема „Бундестима“ в Болоня, след като домакините загубиха от Аржентина с 0:3 във Финалисима на „Уембли“ в сряда и продължават да са нестабилни след пропуснатия шанс да се класират за Мондиала в Катар. Шокираща загуба от Северна Македония с 0:1 в плейофа в март доведе до втори пореден провал на италианците да достигнат световните финали. „Всички бяхме изненадани, че Италия бяха изхвърлени, и не е лесно да предположим как ще играят“, каза Флик на тренировъчната база на германците в Херцогенаурах, Бавария.

Той е наясно, че Манчини, който води нов процес на възраждане на Италия след последния удар по амбиции за класиране на Мондиал, след като пое състава през 2018 и го изведе до триумф на Евро 2020. „За втори път Манчини стартира нов цикъл. Той разполага с много голям състав с млади и амбициозни играчи. Роберто свърши фантастична работа след Световното първенство в Русия. Мисля, че всички бяхме фенове на италианския тим по време на Европейското първенство – отборният им дух и начинът, по който те играха, беше впечатляващ. Той ще се опита отново да направи същото и разполага с качеството да го стори“.

Германия има осем победи и едно равенство при Флик, но историята показва, че той има защо да бъде притеснен. Италия са спечелили 15 от 35 сблъсъка между двете европейски сили, при 12 равенства и само осем победи за германците. Италианският спортен всекидневник Gazzetta dello Sport гледа на мача с Германия като „решителен тест за тази Италия, чието настроение и престиж достигат дори нови дъна“. „Бундестимът“ иска да направи заявка преди сгъстения цикъл от срещи в Лигата на нациите. Съставът приема Англия в Мюнхен във вторник, след това гостува на Унгария четири дни по-късно, преди да приеме Италия в Мьонхенгладбах на 14 юни.

„Искаме да се завърнем сред най-добрите в света. Сега ще видим какво ще стане в предстоящите четири мача и какво трябва да подобрим преди Световното първенство“, завърши Флик.