Германия изглеждаше готова за победа срещу европейския вицешампион Англия, но след дузпа в края на Хари Кейн завърши наравно 1:1 в Лигата на нациите и остави началото на селекционера Ханзи Флик да изглежда по-скоро солидно, отколкото зрелищно, пише ДПА.

Флик, който замени Йоахим Льов начело на Бундестима след Евро 2020, лесно изведе Германия до финалите на Световното първенство в Катар по-късно тази година и няма загуба в 11 поредни мача.

Но нито една от осемте победи не е дошла срещу топ отбор, а срещите със силни съперници, Нидерландия в приятелски мач и Италия в първия мач на Лигата на нациите преди Англия, завършиха 1:1.

Попадението на Йонас Хофман в началото на второто полувреме, което не се оказа победно, не предизвиква голямо безпокойство във Флик, който не гледа глобално на нещата.

"Не гледаме толкова напред до Световното първенство. Казахме си, че в четирите мача през юни трябва да проверим колко далеч сме. Играхме много добре, но не получихме това, което заслужавахме. Имахме шансове да добавим още голове след първия, но играехме срещу Англия, те имат много мощна атака. Играхме футбол по начина, по който искахме тази вечер", коментира цитираният от БТА Флик.

Германия създаде доста шансове пред вратата на съперника, но вратарят Мануел Нойер също беше доста зает. Той направи многобройни спасявания, преди да бъде безсилен след дузпата на Кейн в 88-ата минута.

Нойер беше един от четиримата играчи, заедно с Антонио Рюдигер, Йозуа Кимих и Томас Мюлер, които запазиха мястото си в състава от предишното равенство с Италия в Болоня.

Флик каза, че е твърде рано да се смятат четиримата за гръбнака на отбора за Катар, където Германия се среща с Испания, Япония, Коста Рика или Нова Зеландия в група E, и че вместо това подборът на играчи ще продължи в Будапеща срещу Унгария в събота.

След това Германия приключва програмата си за юни с домакинство на лидера от група А3 Италия следващата седмица, преди играчите да получат заслужена почивка, а Флик гледа на последните два мача през септември като генерални репетиции за Световното първенство.

"Нашето отношение беше добро, както и интензивността. Мачове като тези са свързани с духа, който изграждате като отбор, и играта днес определено беше много различна от тази срещу Италия", коментира Томас Мюлер.

Голмайсторът Хофман и полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган впечатлиха в стартовите 11, докато юношата на Байерн Мюнхен Джамал Мусиала получи горещи аплодисменти, когато беше заменен.

Давид Раум също се справи добре на левия фланг на гъвкава система, позволявайки използването на трима централни защитници, въпреки нарушението на новото попълнение на Борусия Дортмунд Нико Шлотербек срещу Кейн, което доведе до дузпата в края.

Флик обаче е наясно, че извличането на позитиви от равенствата няма да е достатъчно за дълго, дори срещу висококачествени съперници.

"Знам от моя опит с националния отбор, но и с Байерн Мюнхен, че победите са важни за самочувствието, за самоувереността, също и за отбора, че можеш да печелиш мачове, че имаш качества. Това е, върху което работим, това са нещата, върху които трябва да работим", добави селекционерът.