Франция ще играе приятелски мач с Германия през март 2024 година, съобщиха от Френската футболна федерация. Това ще бъде първият контролен мач на "петлите" преди финалите на Евро 2024, на които Германия ще бъде домакин.

"Отборът на Франция ще започне 2024 година с домакинство на Германия в приятелски мач в събота, 23 март, на стадион "Групама" в Лион", обявиха от централата.

Двата тима се срещнаха за последно през септември, когато Германия прекрати серия от три загуби при победата с 2:1 над Франция в Дортмунд. Руди Фьолер беше временен мениджър на Германия по това време след уволнението на Ханзи Флик.

След това Юлиан Нагелсман пое Германия, която ще бъде домакин на Евро 2024, а германците спечелиха срещу САЩ в контрола и допуснаха загуби от Турция и Австрия.

Франция спечели своята квалификационна група без загуба, пред тима на Нидерландия, срещу който ще се изправи отново в група "Д" в Германия, заедно с Австрия и с победителя в плейоф А. Германия ще играе с Унгария, Шотландия и Швейцария в група "А"./БТА

Снимка: БГНЕС