Спортният директор на Байер Симон Ролфс е убеден, че Чаби Алонсо ще бъде треньор на клуба от Леверкузен и през следващия сезон, съобщават германските медии.

Някои медии съобщиха, че Алонсо може да поеме Байерн, Реал Мадрид или Ливърпул след края на сезона. Алонсо се присъедини към Байер Леверкузен през октомври 2022 г. и има договор с клуба до юни 2026 г.

"Сигурен съм, че Чаби остава. Той е обвързан с договор и се чувства добре с нас. Има добър и обещаващ отбор. Сега всеки има своята роля в отбора и качеството да я играе. Ние не зависим от един треньор, но той се адаптира към играчите, които са на разположение", каза Ролфс пред Sport1.

Байер се бори за три трофея този сезон. Клубът е на първо място в класирането на Бундеслигата с 58 точки от 22-ия мач, а Байерн Мюнхен е втори с 50.

Клубът от Леверкузен ще играе с Дюселдорф на полуфиналите за Купата на Германия. Байер завърши груповата фаза в Лига Европа на първо място в таблицата с 18 точки, а тимът от Леверкузен ще разбере в петък името на своя съперник на осминафиналите на тази европейска клубна надпревара.