"Спрямо последните сезони се радвам, че този път успяхме да задържим формата по-дълго. Вървим в правилната посока. Въпросът е оттук нататък да продължаваме в този дух. През целия сезон се движа в рамките на 30 стотни от подиума. В Световната купа имаше два старта, на които наистина бях на 30 стотни. После дойде Олимпиадата, там разликата бе 36 стотни. В последния старт се класирах на 4-о място с изоставане от 16 стотни. Завърших сезона с гръм и дадох сериозна заявка за следващия", заяви Алберт Попов пред БНТ.

"В края на сезона остават последните щрихи. Получаваме новия материал и трябва да го тестваме, за да си помогнем за догодина. Чака ни още малко работа и после е време за почивка", сподели още той.

"За успеха трябват на първо място средства, също труд, усилия, лишения. Много е скъпо и без федерацията зад гърба ти е почти невъзможно. Главните спонсори са родителите. Аз от 2-годишен съм на ските, от 10-годишен започнах да мисля в тази посока. На първите състезания може би бях на 4-5 години. Бях по-дребничък, харесваше ми да се качвам на първото място и да съм над другите", разказа той.

Попов е убеден, че предстоят силни години, в които да постигне нови успехи.

"Влизам в момента, в който цветето разцъфва. Идват най-хубавите ми години", категоричен е алпиецът.