Уволненият от Манчестър Юнайтед миналия месец Жозе Моуриньо се обясни в любов на звездата на Ливърпул Мохамед Салах.

Специалния се оправда, че не е причината за продажбата на египтянина по време на техния съвместен престой в Челси (2014-2015 година).

"Много неща се казаха за мен и Салах, които не са верни. Хората се опитват да ме посочат като човека, който продаде Салах. Но аз съм мениджърът, който го купи. Идеята им е напълно грешна", заяви Моуриньо пред BeIN Sports. 

"Играхме срещу Базел в Шампионската лига и тогава Салах беше дете. Когато излизам срещу даден съперник аз анализирам обора и играчите му дълго време. И се влюбих в това дете. И купих детето."

"Натиснах Челси да го купи, макар по онова време да имахме фантастични атакуващи играчи - Азар, Вилиан и други. Имахме много талант. Но казах на клуба да го купи. Той беше повече крило, отколкото нападател."

"И се оказа едно загубено дете в Лондон. Беше загубено дете в нов свят. Искахме да работим с него, за да стане по-добър. Но той предпочиташе идеята да играе редовно и да не чака."

"Затова решихме да го пратим да играе под наем на място, което познавах - Италия. Тактически, физически футбол. Добро място да се развиваш."

"Фиорентина е добър отбор, в който да играеш без напрежение от борбата за титлата. И решихме да го пратим там. Когато Челси реши да го продаде, решението не беше мое. Аз го купих, не съм го  продавал", добави Жозе.