Легендата на Челси Дидие Дрогба върна лентата назад и разкри какво се е случило през незабравимата за клуба 2012 година, когато "сините" от Лондон най-после покориха Европа.

"Преди осем години мениджърът (б.р. Андре Вилаш-Боаш) беше уволнен и ние футболистите проведохме среща, на която признахме, че имаме частична вина за раздялата с него. Изказаха са капитанът Джон Тери, Франк Лампард, Петр Чех и други лидери на колектива", сподели Дрогба.

"Ние взехме решение да дадем всичко от себе си в Шампионската лига, въпреки загубата с 1:3 от Наполи на четвъртфиналите. Преследвахме този трофей осем години и не можехме да го спечелим. Нямахме по-добро постижение от второто място. Всеки се съгласи, че ще поставим егото си на заден план, преследвайки една обща цел."

"След срещата помолих 23-годишния тогава Хуан Мата: "Маестро, моля те, помогни ми да спечеля Шампионската лига". Той ме погледна учуден, все едно искаше да ми каже "Човече, ти си луд. Ти си Дидие Дрогба и всъщност ти си този, който ще ми помогне да я спечеля". След това му казах, че съм в Челси от 8 години и не съм я печелил, затова вярвам, че той е този, който ще ми помогне да го сторя."

"Добавих, че ще му направя подарък, ако я спечелим. Три месеца след това вече бяхме на финала в Мюнхен, на стадиона на Байерн и около нас имаше червени вълни от фенове. Осем минути преди края на редовното време Байерн поведе и аз бях толкова обезкуражен."

"Този млад човек (б.р. Мата) обаче ми каза "Вярвай, Диди, трябва да вярваш". Почти се бях разплакал, когато му отвърнах: "Да вярвам в какво? Всичко почти приключи". Мислех си, че отново ще плача, както след загубения финал за Купата на Африка."

"Последна минута... Последен корнер... Първият корнер за нас в мача, срещу 18 корнера за Байерн. Познайте кой изпълни ъгловия удар - Хуан Мата. Останалото е история. Изводът е - никога не губете вяра", завърши Дрогба.