Мениджърът Франк Лампард се оплака, че през по-голямата част от лятната пауза не е могъл да използва двуцифрен брой футболисти заради противоепидемичните мерки във Великобритания.

Неговият отбор, който привлече играчи за над 200 милиона лири, стартира новия сезон във Висшата лига днес срещу Брайтън. Според Лампард вината носи УЕФА, която насрочи мачовете за Лигата на нациите по време на паузата и по този начин националите трябваше да бъдат под карантина.

"Тези мачове със сигурност ни попречиха, но въпреки това аз се чувствам късметлия. Късметлия съм, защото привлякохме играчите, които исках, а и преди тях разполагах с много силен отбор", заяви Лампард.

"Трябва обаче да подчертая, че имахме много футболисти под карантина по време на подготовката. Двуцифрен брой, ако трябва да бъда честен. Това се случи точно в началото на лагера и не успяхме да свършим част от работата, която бяхме предвидили".

"Причина разбира се са международните мачове, заради които загубихме на практика почти всички. Сега обаче вече сме с пълна група и тренираме".

"Знаем какво ни очаква, знаем на какво са способни нашите съперници и се радваме, че започва нов сезон. Така поне се чувствам аз и съм убеден, че настроението в отбора е същото", добави Лампард.