Челси не успя да победи Севиля и стигна само до 0:0 с испанците в Лондон.

Срещата бе от група "Е" на Шампионската лига, където са още отборите на Рен и Краснодар, които завършиха 1:1. Така и четирите отбора са с по една точка в групата.

Мачът не предложи особени футболни достойнства, като чистите голови положения и за двата отбора се брояха на пръстите на едната ръка.

Двубоят в Англия започна с шанс за Севиля, но Лукас Окампос пропусна от чиста възможност. Отговорът на домакините бе положение пред Тимо Вернер, но и той не успя да отбележи.

В следващите минути действията се развиваха основно в средата на терена, където се водеше люта битка, но без каквито и да било голови възможности.

След половин час Рийс Джеймс центрира остро в наказателното поле на Севиля, където Тимо Вернер се добра до топката, но отново не успя да намери мрежата.

До края на полувремето Севиля имаше леко териториално предимство, но стигна само до незначителни удари на Сусо и Лукас Окампос.

Второто полувреме започна с шанс за Челси, но Курт Зума с глава нямаше късмет да вкара. Последва и тупалка на Вернер, но Боно показа класа и спаси.

Това бяха силните минути на Челси, но "сините" така и не стигаха до попадение, а с пропуск се отличи и Чилулел.

Най-чистото положение за Севиля дойде в 68-ата минута, когато Ракитич намери Жоан Жордан, който стреля от воле, но топката профуча до гредата на домакините. До края не се случи нищо интересно и така двата отбора заслужено си поделиха по точка.