Челси прави най-лошия си старт на сезон във Висшата лига в ерата на Роман Абрамович. Поражението от Манчестър Сити с 1:3 увеличи натиска върху мениджъра Франк Лампард.

Лондончани загубиха четири от последните си шест мача във Висшата лига, като постигна само една победа срещу Уест Хем.

В резултат на това Челси се смъкна до осмото място в класирането на Висшата лига, като е спечелил само 26 точки от 17 мача. Отборът е постигнал едва седем победи. Това е най-лошото начало на сезон за тима през всичките 17 години на управлението на Роман Абрамович на „Стамфорд Бридж“.

Лампард има най-лошите показатели от мениджърите, които са били при Абрамович. Под негово ръководство отборът печели само 1,67 точки средно на мач в 55 срещи от Висшата лига. Това е дори по-лошо от резултатите на отбора при Андре Вилаш-Боаш и Луиш Фелипе Сколари.

Сега остава да се разбере дали Франк Лампард ще получи кредит на доверие от ръководството на Челси или ще бъде уволнен. За неговия пост вече се спрягат имената на Томас Тухел и Масимилиано Алегри.

"Всичко се реши от индивидуалните грешки. Манчестър Сити ни наказа. Те са на най-високото ниво вече няколко години, а ние още се стремим към това. За да успеем, трябва да свикнем да се справяме с напрежението. През второто полувреме се борихме, но при 0:3 мачът до голяма степен беше решен", коментира Лампард.

"Играхме добре десетина минути в началото, после съперникът доминираше и допуснахме два елементарни гола. Не реагирахме така, както трябваше. Това беше урок за нас. Преди месец хората говереха, че можем да спечелим титлата. Но аз бях почти сигурен, че предвид младостта и многото промени в отбора, ни чака труден период", добави мениджърът на "сините".

Материал на в-к "Тема спорт"