Франк Лампард обяви, че е готов да се бори и да изведе Челси от кризата след загубата с 1:3 от Манчестър Сити. 

Лондончани загубиха за 4-и път в последните си 6 мача, което увеличи сериозно напрежението върху наставника, чийто тим допусна 3 гола още до почивката и след това нямаше какво да направи и разликата до Ливърпул може да се увеличи до 10 точки при победа на Червените над Саутхемптън. 

„И миналата година имах трудни периоди. Аз самият съм силно взискателен към себе, така че сам се поставям под натиск и загубите естествено са нещо неприятно. Исках повече от 4-ото място, на което завършихме, въпреки че това бе добро постижение предвид наказанието ни и младите в отбора“ коментира Лампард. 

„Излязохме от групата си в Шампионската лига и записахме серия от 16 поредни мача без поражение. Познавам обаче отлично клуба и съм наясно, че ако загубиш 4 мача за кратък период от време, тогава ще бъдат повдигнати въпроси. Сега очакванията са други и заради трансферите, които направихме, но все пак това са млади играчи, които още свикват един с друг“ добави той. 

„За първи път Зиеш, Пулишич и Вернер бяха заедно и ако очакваме те да се разбират, както Силва, Де Бройне и Стърлинг, това просто не е реално. Не случайно казах след победата над Лийдс, че не сме претенденти за титлата. Просто за изграждането на нов отбор е необходимо време. През първото полувреме се видя, че това е труден период за Челси. Ние обаче трябва да продължим да се борим и аз ще съм първият, който ще направи това“ каза още Лампард. 

Лондончани имат с 3 точки по-малко след 17 мача в сравнение с миналия сезон, като Сините не са завършвали по-високо от 6-о място, когато са били с 26 или по-малко точки на този етап, което не е никак добра статистика. 

„Дори когато бяхме в добра серия пак усещах напрежението и не сме на нивото, на което бяха другите отбори на клуба, постигали успехи в последните години. Без Канте и Тиаго Силва това е съвсем млад тим. Няма смисъл да мисля за какво мислят в борда, а просто да работим здраво“.