Мениджърът на Челси Томас Тухел остана доволен от победата с 1:0 над Тотнъм в лондонското дерби от 22-ия кръг на Висшата лига. Германецът, който отскоро работи на "Стамфорд Бридж" на мястото на Франк Лампард, назова и проблема на "сините". Според него, на отбора му липсва "инстинкт на убиец в предни позиции".

"Трябва да се учим от всеки следващ мач. През първото полувреме тотално контролирахме мача и стояхме високо в половината на съперника. Може би през втората част загубихме увереност, защото загубихме контрол над топката. Но не загубихме вярата и структурата в играта си. Удържахме на напрежението", каза Тухел.

"Може би ни липсва инстинкт на убиец в предни позиции. Би било хубаво да използваме по-добре възможностите, които създаваме в наказателното поле на съперника. Като че ли ни трябва повече решителност. Но важното е, че постигнахме голяма победа като гост и аз съм щастлив от този факт. Не става дума за тактика, а за начина, по който проведохме мача и вярвахме в победата. Играчите се раздадоха на 100%, с пълна сила и интензивност. Не спряхме да вярваме и показахме кураж да пресираме високо. Това показва смелост, а само така се печелят победи", добави Тухел.