Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд разкри, че сър Алекс Фъргюсън е обичал да стъжнява живота на най-опитните в съблекалнята. "Начуквал канчетата" на звездите, защото знаел, че могат да го преглътнат, да вдигнат още повече нивото и да служат като пример за останалите.

Фърдинанд се върна на някои от историите за "сешоара" на шотландеца по повод критиките, които Томас Тухел, мениджърът на Челси, отправи към Калъм Хъдсън-Одой след равенството със Саутхемптън през миналия уикенд. Рио дори заяви, че има известни прилики в методите на Фърги и германеца.

Бившият капитан на "червените дяволи" подчерта, че когато сър Алекс е критикувал опитни играчи като Райън Гигс, Гари Невил или Уейн Рууни, е бил наясно, че ще реагират положително и ще искат да му докажат, че не е прав.

Като тънък познавач на футболната психика, треньорът е бил наясно, че има по-млади звезди, които няма да могат да реагират на критиката по същия начин, уточнява webcafe.bg.

Рио твърди, че на Фъргюсън понякога му доставяло удоволствие състезателите срещу него да реагират гневно и да се защитават в отговор на критиките му, стига това да ги е карало да подобряват представянето си на терена.

"Сър Алекс Фъргюсън набиваше канчетата на най-опитните. - разказа Фърдинанд. - Отиваше при Гигси, мен или Гари Невил, за да може това да повлияе на по-младите. Защото някои от младоците не могат да се справят с такъв тип подход. Затова избираше един от нас, знаейки, че ще получи добра реакция. Мисля, че Тухел е достатъчно интелигентен, за да прави същото. Може би се опитва да каже: "Ти, ти и ти сте сред най-добрите ми играчи и трябва да правите повече. Така показва, че никой не е имунизиран, всички са равни."