Феновете на Челси винаги ще обичат Франк Лампард. Но днес всички признават – смяната му с Томас Тухел се оказа най-правилното решение на Роман Абрамович.

Челси срази „Атлетико“ с 1:0 на националния стадион в Букурещ след фамозен гол на Оливие Жиру. Френският ветеран „завъртя“ виртуозна задна ножица. А на ВАР трябваха пет минути, за да се докаже, че асистенцията е на испански играч.

„Оливие тренира като 24-годишно момче“, възкликна цитираният от "Труд" Тухел. „Много обичам задните ножици“, добави Жиру.

През есента „Челси“ изглеждаше несигурен, а срещу един от най-солидните отбори в света беше брилянтен. Тухел води „сините“ в осем мача досега и е допуснал само два гола. По-малко има само Жозе Моуриньо в първите си 8 двубоя – един. 

Освен това германецът е едва третият треньор на „Челси“, който дебютира в Шампионската лига в елиминационната фаза и печели след Роберто ди Матео и Гуус Хидинк. За 14-и път „Челси“ спечели мач на чужд терен в евротурнирите. В първите 13 реванша след такъв развой продължи напред.

Вратарят Едуард Менди пък е №1 по сухи мрежи през сезона в турнира – пет.