Мениджърът на Челси Томас Тухел призна, че има неговият отбор изостава от Манчестър Сити. Германецът обаче вярва, че в рамките на един мач играчите му могат да се противопоставят на "гражданите".

Той се надява следващия сезон разликата между двата отбора да бъде намалена. Днес двата отбора се изправят един срещу друг в полуфинал за Купата на Англия.

"Трябва да приемем, че има разлика между нас и Манчестър Сити. Ако погледнем резултатите от последните няколко години, трябва да го приезнаем, но без да се чувстваме прекалено малки. От първия ден следващия сезон ще ги преследваме и ще опитаме да намалим тази разлика", сподели Тухел, цитиран от Фокус.

"В Европа има два отбора, които поставят стандарта: Манчестър Сити и Байерн (Мюнхен). Не мисля дали сме равностойни на тях или не. Има разлика, но вярвам, че можем да я намалим в рамките на един мач и това е целта", допълни той.

Наставникът заяви, че е впечатлен от работата на колегата си Джосеп Гуардиола: "Когато беше в Барселона, не го познавах лично. Гледах почти всеки мач и бях впечатлен от начина, по който постигаше успехи, стила на игра, използването на играчи от академията. Мисля, че найвпечатляващ бе манталитетът им, как се защитаваха, когато загубеха топката. Научих много от тези мачове. По това време работех в академията на Майнц. По-късно имах възможността да
се изправя срещу него. Не винаги бе приятно, но стигаш до едно ниво, в което е удоволствие да се изправиш срещу него и да се бориш на това това ниво".

Тухел няма да може да разчита на Андреас Кристенсен за предстоящия двубой с Манчестър Сити. Датският защитник е с мускулна контузия и няма да се възстанови за срещата на "Уембли". Метео Ковачич също ще пропусне мача, но Н'Голо Канте е в достатъчно добра кондиция, за да играе втори мач за седмицата.