Ромелу Лукаку е готов да се  върне в Челси, като според „Скай Италия“ дори е казал на Интер да приеме достатъчно добра оферта от лондончани за него. 

Сините силно искат да привлекат белгиеца, въпреки че две техни предложения вече бяха отхвърлени от италианците, последното за около 100 милиона евро и Маркос Алонсо. 

Счита се обаче, че предложение между 110 и 120 милиона евро би накарало Нерадзурите да продадат нападателя, след като клубът има финансови трудности и иска да свие максимално разходите си. 

„Ромелу Лукаку е фантастичен футболист, но не искам да коментирам играчи, които не са в моя отбор. Той носи екипа на Интер и при това положение няма да говоря за него“ заяви снощи мениджърът Томас Тухел. 

„Много играчи биха били готови да дойдат в Челси, но нашата цел е да намерим футболисти, които биха ни направили по-силни, което не е лесно. За нас е важен не само таланта, но и отношението и поведението“ добави той. 

Според „Скай Спортс“ Лукаку е все по-близо до Сините, които не са доволни от Тимо Вернер и затова търсят качествено попълнение за атаката си.