Челси чака дълго да пробие защитата на Нюкасъл, но само за 14 минути след почивката наниза три гола на "Сейнт Джеймсис Парк" и спечели с 3:0 мача от 10-ия кръг на Висшата лига.

В герой за гостите се превърна Рийс Джеймс, който откри резултата в 65-ата минута, в 77-ата отново се разписа. 120 секунди по-късно и Жоржиньо записа името си сред голмайсторите, след като беше точен от дузпа.

С успеха лондончани събраха 25 точки и се качиха еднолично на върха, след като Ливърпул и Манчестър Сити допуснаха неочаквани издънки. "Свраките" остават на предпоследната 19-та позиция с едва 4 точки и продължават да чакат първата си победа през сезона. 


Челси пое инициативата от първия съдийски сигнал, но трудно стигаше до чисти голови положения. Отсъствието на Ромелу Лукаку и Тимо Вернер определено се усещаше, защото до изнесения на върха на атаката Кай Хаверц трудно достигаха топки.

Рийс Джеймс и Бен Чилуел пробваха центрирания от двата фланга, но нямаше кой да засече. Нюкасъл често губеше топката пред наказателното си поле, което беше големият проблем на отбора и даваше шансове на гостите.

След почти половин час игра Хаким Зиеш успя да се разпише, но голът беше отменен за засада. После бившият футболист на Аякс беше изпуснат на границата на вратарското поле, но не беше подготвен и ударът му с кората мина много високо над вратата.

Статистиката до 35-ата минута показваше 79% владеене на топката за лондончани, но още нямаше точен изстрел към една от двете врати. До края на полувремето Зиеш шутира от фаул, но отново в аут.

След почивката нещата не се промениха и Челси трудно стигаше до голови възможности. В 52-ата минута Жоржиньо овладя пас, видя, че вратарят не е на голлинията и шутира от дистанция, но високо над напречната греда.

Така се стигна до 65-ата минута, когато "сините" най-накрая поведоха. Рийс Джеймс овладя с десния крак отбита топка и с фамозен удар с левия матира Карл Дарлоу за 1:0!

В 77-ата минута отново Рийс Джеймс беше под светлината на прожекторите. Топката достигна до него след рикошет и с великолепен удар не остави шансове на вратаря за 2:0!

Малко по-късно Кай Хаверц беше спънат в наказателното поле и Челси получи дузпа. Зад топката застана Жоржиньо, който с удар в средата на вратата сложи точка на спора.

Нюкасъл – Челси 0:3

Голмайстори: 0:2 Джеймс (65, 77), 0:3 Жоржиньо (79-д)