Шампионът на Европа Челси се класира за 1/2-финалите за Купата на Лигата, след като победи много трудно с 2:0 като гост Брентфорд.

Лондончани поведоха с автогол на Понтус Янсон в 80-ата минута. Той се опита да отклони центриране във вратарското поле, но вместо това заби топката във вратата на стража Алваро Фернандес.

В 85-ата минута Жоржиньо сложи точка на спора. Италианският национал беше точен от дузпа, отсъдена за фаул на Фернандес. 

Мениджърът на "сините" Томас Тухел заложи на много експериментален състава по две причини. Първата да даде почивка на звездите си и втората, че в отбора му има няколко футболисти с коронавирус.

От известните имена титуляри бяха Кепа Арисабалага, Сезар Аспиликуета, Маркос Алонсо, Матео Ковачич и Рос Баркли, който играе много рядко. Сред стартовите единадесет беше и младият Трово Чалоба.

Иначе Бренфорд можеше да поведе в 12-ата минута, но Аспиликуета с чудесна намеса спаси удара на Йоан Уиса. После Брайън Мбемо изпусна за домакините, а в 32-ата минута Кепа отново се прояви след изстрел на Матиас Йенсен.

До края на полувремето двамата вратари се отличиха с по едно добро спасяване, а след почивката Челси подобри играта си и логично стигна до успеха. С основна заслуга за това бяха резервите Жоржиньо и Кристиан Пулишич, които се появиха в игра между полувремената. 

По-късно на терена се появиха още Мейсън Маунт и Рийс Джеймс и класата на гостите си каза думата.

На 1/2-финалите вчера се класира и Арсенал, там вече са и Тотнъм, който елиминира Уест Хям с 2:1.

Брентфорд – Челси 0:2

Голмайстори: 0:1 Янсон (80-авт), 0:2 Жоржиньо (85-д)