Челси измъкна победата с 1:0 като гост на Кристъл Палас, но представянето на "сините" на "Селхърст парк" беше истинско разочарование. Отборът на Томас Тухел не беше играл във Висшата лига почти месец след победата над Тотнъм през януари, а в предни позиции изглеждаше така, сякаш са заедно на терена за първи път.

На "сините" им липсваше желание и ентусиазъм и изобщо не заслужаваха трите точки срещу добре подредените и много стабилни в защита "орли". Но все пак Маркос Алонсо успя да намери Хаким Зиеш, който в 89-ата минута реши мача. В началото на второто полувреме се случи нещо, което добре илюстрира каква е обстановката в тима.

При една атака на гостите Пулишич забави играта и тръгна по крилото вместо да потърси взаимодействие с Ромелу Лукаку, който беше в средата на атаката. Белгиецът не се сдържа и се разкрещя на съотборника си. В крайна сметка Челси записа само три удара към вратата, а Лукаку почти не се срещна с топката и постави срамен антирекорд.

След лондонското дерби Opta отчете, че 28-годишният футболист е докоснал кълбото само седем пъти, което е най-малкото в мач от Висшата лига за играч с пълни 90 минути от 2003/04 (от тогава има налични данни).

Две от тези докосвания бяха през първото полувреме, когато Лукаку участва в откриването на играта от центъра. Представете си как би изглеждал Лукаку, ако гледаме само него през целия мач. Ако изключим удара от центъра, срещата му с топката беше средно на повече от 15 минути...

Това беше странен резултат от собственото движение и неефективност на почти 100-милионния нападател и продължаващата мъка Челси да го интегрира ефективно в играта си.

Някои доста невзрачни изяви белгиецът имаше и преди дербито с Кристъл Палас, но антирекордът от само седем срещи с кълбото наистина е нещо удивително. Случаен фен от гостуващата агитка вероятно би докоснал топката повече, ако Томас Тухел го бе вкарал в игра. Германският специалист нямаше адекватно обяснение на случилото се.

"Не съм много сигурен, че имам добър отговор - коментира той след мача, цитиран от webcafe.bg. - Не знам за какво свидетелства това. Показва, че очевидно не е бил въвлечен в играта и не е бил полезен. Не знам дали това казва толкова много за отбора като цяло."

Челси е трети - на 13 точки и мач по-малко от лидера Манчестър Сити и на 7 зад втория Ливърпул.