Мениджърът на Челси Томас Тухел обяви, че няма проблеми между него и Ромелу Лукаку, след като нападателят бе оставен резерва в мача с Лил от Шампионската лига.  Той обаче не пожела да потвърди, че белгийският национал ще бъде титуляр във финала за Купата на лигата срещу Ливърпул в неделя.

Рекордният трансфер на Челси Лукаку не изигра нито минути при успеха с 2:0 над Лил, но Тухел обяви, че той е почивал, защото е изиграл много мачове. "Имахме подобна ситуация с Жоржиньо - един от капитаните ни, защото той се чувстваше изтощен психически. Разбирам фокусирането ви върху Лукаку, но е същата ситуация като с Жоржиньо", каза Тухел пред репортерите.

"Решенията са ясни и играчите ги приемат. Когато играеш за Челси, приемаш, че на първо място е отборът и затова нямаме лоши чувства в Ромелу", добави той. Тухел отказа да потвърди дали вратарят Кепа Арисабалага ще започне мача или ще разчита на Едуард Менди.

"Ще вземем по-късно решението. Кепа игра в полуфинала за световното клубно първенство и ни закара на финала, но тогава решихме да заложим на Еду за финала, който се беше завърна от Купата на африканските нации", каза германецът.

"Последното решение ще вземем след тренировка, както винаги. Кепа беше фантастичен в периода, в кото бяхме без Еду", допълни мениджърът.

Мачът е четвърти финал на Челси при Тухел. "Грижата за финала е ежедневен процес. Принципите, поведението вече го имаме", смята той.  "Когато нарасне напрежението, се опитваме да даваме по-малко информация. Не е време за луди работи, но дори това се променя всеки път", завърши Томас Тухел.