Тръстът на привържениците на Челси обяви, че 77 процента от членовете му не са съгласни любимият им футболен клуб да стане собственост на американското семейство Рикетс, което е един от кандидатите за акциите на лондончани.

Според феновете основният проблем е свързан с расисткия скандал, в който бе въвлечен най-възрастният член на семейството - бащата Джо Рикетс през 2019 година, пише БТА. В серия от имейли, изтекли в медиите, той се обявява срещу исляма, който според него "не може да изгради гражданско общество".

Семейство Рикетс са собственици на бейзболния отбор Чикаго Къбс.

"Ключово за новите собственици на Челси ще бъде да имат подкрепата на феновете и да показват, че разбират ценностите, зад които седим ние", заявиха от тръста.

Феновете заявиха, че са готови да направят и ново проучване помежду си, ако семейство Рикетс обявят публично плановете си и начина, по който ще разсеят съмненията на запалянковците.

Акциите на Челси бяха обявени за продажба, след като настоящият собственик на клуба Роман Абрамович бе санкциониран от британското правителство заради връзките си с властта в Русия, а активите му бяха замразени.