Челси трябва да подобри представянето си у дома, ако иска да се бори с Манчестър Сити и Ливърпул за титлата. Това заяви мениджърът на "сините" Томас Тухел преди неделния мач с Уест Хям от 34-тия кръг на Висшата лига.

През седмицата Челси отстъпи с 2:4 на "Стамфорд Бридж" на Арсенал, което бе трета поредна загуба на собствен терен за тима на Тухел. Подобно нещо не се бе случвало на Челси от 1993 година.

"Видно е, че ние изоставаме от Манчестър Сити и Ливърпул. Но е необичайно за мен да допускаме толкова много загуби у дома. Ако имаше как, щяхме да сменим съблекалните, но не е толкова просто. Това се случи срещу Брентфорд, после и срещу Реал Мадрид. Нашата работа е да убедим феновете да продължават да идват и да продължават да ни подкрепят", каза германският мениджър, цитиран от БТА.

Пораженията у дома поставиха под въпрос мястото на "сините" в челната четворка на крайното класиране - нещо, което съвсем доскоро изглеждаше немислимо.

"Никога не сме се чувствали сигурни за мястото си в Шампионската лига. Но така е във Висшата лига, няма нищо сигурно. Това е хубаво, защото иначе се губи фокус", добави Тухел.

Той разкри, че Матео Ковачич и Антонио Рюдигер остават в лазарета и не са готови за срещата с Уест Хям, но други контузени няма.

Челси е три в класирането с 62 точки от 31 мача, докато Уест Хям е на седма позиция с 52 точки от 33 срещи.

Снимка: БГНЕС