Английският Челси неочаквано уволни мениджъра си Томас Тухел след колебливия старт на сезона. 

Сините стартираха с 10 точки от първите си 6 мача в първенството, но загубиха вчера от Динамо Загреб с 0:1 в Шампионската лига и търпението на шефовете явно се изчерпи. 

„От името на всички във ФК Челси, бихме искали да благодарим на Томас и екипа му за работата им в клуба. Той винаги ще има място в нашата история, след като спечели Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство, докато бе тук. Ние обаче считаме, че сега е точният момент за тази промяна” се казва в официалното съобщение. 

Тухел пристигна на „Стамфорд Бридж” на 26 януари 2021-а, първоначално с договор за 18 месеца, който впоследствие бе удължен до лятото на 2024-а. 

Той постигна баланс от 60 победи, 24 равенства и 16 загуби от точно 100 мача начело, но слабата игра в някои от мачовете явно е накарало ръководството да предприеме тази крайна стъпка.   

Говори се, че днес от клуба ще поискат да разговарят с боса на Брайтън  - Греъм Потър, а сред спряганите имена за позицията са още Маурисио Почетино и Зинедин Зидан.