Нападателят на Челси Рахим Стърлинг отново не беше повикан в националния отбор на Англия за ноемврийските квалификации, последни мачове от групите по пътя към Евро 2024. Англия играе с малтийците като домакини, а след това гостува в Скопие на Република Северна Македония.

Стърлинг, който някога беше едва ли не автоматично абониран за състава на селекционера Гарет Саутгейт, сега пропуска пет поредни лагера на английския национален отбор и определено времето му да си капарира място за европейските  финали догодина изтича.

Нападателят на Нюкасъл Юнайтед Калъм Уилсън беше включен в отбора, както и намиращият се в страхотна форма Оли Уоткинс от Астън Вила. От обичайните играчи, които Саутгейт вика, липсва Джон Стоунс от Манчестър Сити, който се контузи по време на мача от Шампионската лига срещу Базел. Рийс Джеймс от Челси, който също доскоро лекуваше травма, не е извикан, тъй като не е намерил най-доброто си кондиционно състояние.

26-годишният атакуващ полузащитник Джеймс Мадисън, е в списъка за двата мача, въпреки че напусна с травма принудително при поражението в понеделник на неговия Тотнъм срещу Челси. Това означава, че мениджърът на англичаните е получил информация за сравнително лекото състояние на травмата.

Англия посреща Малта в среща от група С на Уембли другия петък, след като вече си гарантира място на Евро 2024 с победата над Италия миналия месец.

При вратарите няма изненади. Заедно с Джордан Пикфорд от Евертън, който се смята за основен избор с 56-те си мача до момента, извикани са Сам Джонстън от Кристъл Палас и Аарън Рамздейл от Арсенал, и двамата с по 4 срещи.

33-годишният Кайл Уокър от Манчестър Сити със 79 мача, Хари Магуайър от Манчестър Юнайтед (60 мача) и Киърън Трипиър он Нюкасъл (45 мача) са лидерите в защитата. Вторият капитан Джордан Хендерсън (Ал Етифак, Саудитска Арабия), Деклан Райс (Арсенал), Калвин Филипс са в средата на терена, където са добавени и младите Джуд Белингам (Реал Мадрид) и Конър Галахър (Челси).

Хари Кейн, Джак Грийлиш, Маркъс Рашфорд, Фил Фодън и Букайо Сака са звездите в атаката на "Трите лъва".