Бившата звезда на Челси Пат Невин заяви, че въпреки факта, че отборът на "сините" струва над 1 милиард паунда, той е все още на две години от това да си върне мястото в топ 4 на Висшата лига.

Лондончани на няколко пъти счупиха британските трансферни рекорди, но резултатите им остават слаби. Енцо Фернандес, Мойзес Кайседо и Михайло Мудрик бяха привлечени за астрономически суми, но засега не произвеждат очаквания ефект.

Поражението от Манчестър Юнайтед в сряда само влоши ситуацията, а мениджърът Маурисио Почетино не намира начин да се справя с връхлитащите го проблеми.

Челси, който в момента е на 10-о място в класирането, изостава с 11 точки от четвъртия Манчестър Сити, а цитираният от webcafe.bg Невин вярва, че преследването на топ 4 засега не е реалистична цел.

"През миналия сезон мислех, че купуването на всички тези младоци е рискована стратегия. Имат много малко опит във Висшата лига и бях на мнение, че отборът няма да се сработи поне още два сезона. Все още се придържам към това.

Бил съм изпълнителен директор и ако сега бях в Челси, не бих очаквал този отбор да влезе в челната четворка този сезон. Вместо това бих очаквал от тях да играят, да трупат опит и да развият работната си етика. Знам, че това няма да стане за една нощ.

Всички знаят, че този отбор струва 1 милиард лири и това е голямото усложнение. Очакванията на феновете са високи и сумата, похарчена за играчи, винаги ще бъде нещо, което ще витае във въздуха.

В нито един момент от този сезон не съм мислил, че това е отбор за топ 4. Нито пък съм го допускал преди началото му. Може би след два сезона, или най-рано през следващия, този отбор може да отправи своето предизвикателство. Никога не знаеш какво ще стане. В момента Челси изглежда далеч от това да бъде отбор за четворката."