Бурята в „Челси“ не отминава и при Маурисио Почетино. Кошмарите от престоя на Греъм Потър на „Стамфорд Бридж“ не бяха разсеяни и от бившия треньор на ПСЖ. Нещо повече, мениджърът на „сините“ вече е враг на привържениците на тима. Лондонският клуб е загубил 31 двубоя от началото на 2023 година насам след 0:1 от „Мидълзбро“ в първи полуфинал за Купата на Лигата. Повече поражения за този период имат единствено „Борнемут“ и „Нотингам Форест“ от клубовете във Висшата лига.

В сряда вечер тимът от Чемпиъншип, воден от легендата на „Манчестър Юнайтед“ Майкъл Карик, игра без повече от половината си титуляри, отсъстващи поради различни причини. Гостите от Лондон пък разчитаха на имена като Рахим Стърлинг, закупения за 45 млн. паунда от „Сити“ Кол Палмър, световния шампион Енцо Фернандес и рекордната покупка от лятото Мойзес Кайседо, взет за 116 млн. паунда.

Представянето на „сините“ бе толкова разочароващо, че се появиха фенове на тима, желаещи парите им от пътуването да бъдат възстановени от клуба. В социалните мрежи бяха зададени редица въпроси към отбора и самия Почетино, а някои от тях бяха и крайни, признавайки, че вече нямат доверие на аржентинеца и неговите възгледи за играта.

“Трудно е да се говори за играта ни – обясни цитираният от "Труд" мениджър след поражението. - Допуснахме няколко грешки и съперникът ни наказа. Създадохме положения, но не бяхме достатъчно прецизни в завършващата фаза. Сега трябва да насочим мислите си към мача с „Фулъм“ в събота, а след това да се подготвим за реванша. Разочаровани сме, но има още 90 минути на “Стамфорд Бридж”. Убеден съм, че след две седмици можем да обърнем всичко в наша полза”.

На обратния полюс е „Боро“ – в турнира за Купата на Лигата тимът има 5 победи в 5 мача, отбелязал е 14 попадения и е допуснал 5. Феновете на „Манчестър Юнайтед“ вече съжаляват, че на „Олд Трафорд“ изпуснаха с лека ръка специалиста, който бе част от щаба на Оле Гунар Солскяер.