Челси се разигра на собствен терен, побеждавайки градския съперник Уест Хям с 5:0 у дома в двубой от 36-ия кръг на английската Висша лига.

Коул Палмър откри резултата за "сините" със своя гол номер 21 от началото на сезона в първенството, с което излезе еднолично на второто място зад лидера в голмайсторската листа Ерлинг Халанд, който има 25 след вчерашната си наказателна акция срещу Уулвърхемптън. Гостите отвърнаха с удар на Джаред Боуен с глава, който нацели напречната греда на Джордже Петрович.

"Чуковете" обаче бяха лесно преодолими и изглеждаха уязвими след попадението на Палмър, като инкасираха още две до почивката, а това бе най-малкото, с което се разминаха. Точни за тима на Маурисио Почетино бяха Конър Галахър и Нони Мадуеке. От другата страна Боуен уцели още веднъж гредата.

След паузата Николас Джаксън се разписа на два пъти, за да оформи крайното 5:0. Момчетата на Дейвид Мойс опитаха да вкарат почетен гол, но Петрович се справи по страхотен начин с ювелирно изпълнение на Джеймс Уорд-Праус от пряк свободен удар, а Боуен бе спрян за трети път от гредата. Домакините също имаха своите възможности да покачат разликата, но в крайна сметка не се стигна до нови попадения след второто на Джаксън в мача, дошло в 80-та минута.

Така "сините" са вече седми в таблицата, макар и временно, с равен точков актив с осмия Манчестър Юнайтед, който утре вечер гостува на Кристъл Палас, и на два пункта от шестия Нюкасъл. Уест Хям е на деветата позиция с 49 пункта. В следващия кръг "чуковете" са домакини на борещия се за оцеляването си Лутън, докато Почетино и компания гостуват на друг отбор, замесен в битката за оставане - Нотингам Форест.

В другия мач от днешния следобед, Брайтън надви Астън Вила с 1:0 у дома. Бирмингамци са четвърти с 67 точки, на седем пред петия Тотнъм, но "шпорите" са с два мача по-малко. Малко по-късно лондончани гостуват на Ливърпул. Брайтън е на 11-та позиция с 47 пункта.