Бившият наставник на Майнц и Борусия Дортмунд Томас Тухел ще води Арсенал от новия сезон, гръмна авторитетното германско списание "Кикер".

Както е известно, Тухел дълго време минаваше за основен фаворит за наследник на Юп Хайнкес в Байерн Мюнхен. Самият Дон Юп се изказа много топло за специалиста преди дни и практически го уреди за свой приемник.

Оказа се обаче, че Тухел е имал дадено обещание на "артилеристите" още преди десетина дни и поради тази причина е отказал на баварския колос. Той държи на дадената дума и заявил на босовете на Байерн, че е трябвало да го потърсят по-рано.

Според "Кикер" Тухел дълго време е бил фаворит и на шефовете на Арсенал, които вече са се решили да сложат край на ерата "Арсен Венгер". Французинът води клуба от 1996 година насам, но през последните години лондончани не постигат значими успехи.

Интересното е, че на стадион "Емиратс" Томас отново ще работи със специалиста по откриването на млади таланти Свен Мислинтат, който премина в Арсенал през декември миналата година. Мислинтат, наричан Диамантеното око, напусна Борусия заради скандал с Тухел, който обаче беше уволнен малко по-късно.

Според "Билд" Тухел е водил преговори с Челси и ПСЖ, но "Кикер" се обляга на вътрешна информация от Лондон, че Томас е избрал Арсенал заради атрактивния стил на игра на отбора. Освен това той познава отлично бившите си играчи от Дортмунд Хенрих Мхитарян и Пиер-Емерик Обамеянг, намира се в добри отношения и с германския национал Месут Йозил.

Германската телевизия Sport1 пък разкрива, че Тухел се е дистанцирал от Байерн през последните седмици заради противоречие сред босовете на клуба кой трябва да замени Хайнкес. Твърди се, че Карл-Хайнц Румениге лобирал за младия специалист, но президентът Хьонес не бил сигурен, че сприхавият Томас е най-подходящият избор.

Едва тази седмица Ули най-после дал благословията си за започване на преговори с Тухел, който обаче бил категоричен, че мюнхенци са закъснели и че през новия сезон той ще работи зад граница. Както е известно, 44-годишният Тухел е най-успешният треньор в историята на Борусия Дортмунд по отношение на спечелените точки (2.1) средно на мач в Бундеслигата.