Доскорошният наставник на ПСЖ Унай Емери е новият мениджър на Арсенал. Новината беше обявена на официалната страница на "артилеристите" в интернет.

Испанецът се издаде снощи, когато в страницата му се появи следното съобщение: "Горд съм да бъда част от семейството на Арсенал", придружено със снимка и подпис от треньора. Впоследствие съобщението бе премахнато.

"Развълнуван съм, че се присъединявам към един от най-великите клубове. Арсенал е добре познат и обичан по целия свят заради стила си на игра, работата с младите играчи, фантастичния стадион и начина, по който клубът е управляван", коментира Емери в официалната страница на лондончани.

"Много съм развълнуван, че получавам възможността да започна тази нова глава в историята на Арсенал. Срещнах се със Стан и Джош Крьонке. Ясно е, че двамата има големи амбиции за клуба и искат да постигнем бъдещи успехи. Очаквам с нетърпение работата ни, защото искам да дадем специални моменти и спомени на всички, които обичат Арсенал", добави специалистът, който парафира договор за два сезона.