Силните фигури в Арсенал Иван Газидис и Стан Крьонке също коментираха назначението на новия мениджър Унай Емери, който заменя Арсен Венгер на поста. Французинът изкара цели 22 години начело на отбора, но си тръгва по собствено желание.

"Унай има изключителен успех в треньорската си кариера до този момент. Освен това успя да развие някои от най-добрите млади играчи в Европа, а отборите му играят вълнуващ и прогресивен футбол, който приляга на Арсенал перфектно. Неговата отдаденост на работата и страстен подход, както и ценностите му на и извън терена го направиха идеалния кандидат, с който да продължим напред", заяви изпълнителният директор на клуба Иван Газидис.

Стан Крьонке допълни: "Доволни сме, че приветстваме Унай в Арсенал. Той е доказан победител. Ние сме уверени, че той е точният човек за работата и че ще може да ни донесе триумфи, с които да зарадва феновете, екипа и всеки, на когото му пука за Арсенал. Няколко неща изпъкнаха по време на интервюто му - футболните му познания, енергията, решимостта и любовта към играта. Има прилики между него и нашият клуб и играчите ни. Той споделя нашата визия за напредък, да строим върху изградената от Арсен Венгер платформа и да помогнем на клуба ни да постигне велики успехи".