Нападателят на Арсенал Александър Лаказет сподели, че чувства своя партньор в атаката на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг като свой брат и затова се разбират толкова добре на терена.

"Той ми е като брат. Всеки ден говорим помежду си, харесва ни да работим заедно и очевидно това си личи на терена. Трудно е да се сравни постижението на Оба с това на Анри, защото той дойде на по-късен етап в кариерата си от Тиери. Надявам се обаче да продължи с головете и да ни помогне да спечелим нещо", каза Лаказет.

Иначе Арсенал е в серия от девет поредни победи във всички турнири и добрите новини на "Емиратс" не спират до тук. От клуба официално обявиха, че са подписали петгодишен договор с "Адидас", който вече ще изработва екипировката на "артилеристите".

Според "goal.com" договорът ще носи на лондончани по 60 милиона паунда на сезон или общо 300 милиона лири за целия период. Споразумението е второто по мащаб във Висшата лига. Лидер остава Манчестър Юнайтед, който получава по 75 милиона паунда годишно от "Адидас".