Арсенал - Бърнли, среща от втория кръг на английската Висша лига. Стадион "Емиратс", 14.30 часа българско време.


Вероятни състави:

Арсенал: Лено, Чембърс, Сократис, Монреал, Мейтланд-Найлс, Джака, Себайос, Гендузи, Пепе, Обамеянг, Лаказет
Контузени: Мавропанос, Бейерин, Тиърни, Роу
Под въпрос: Елнени, Колашинац, Йозил, Холдинг

Бърнли: Поуп, Тарковски, Мий, Питърс, Лоутън, Уестууд, Корк, Макнийл, Гудмундсон, Барс, Ууд
Контузени: Дефур, Дринкуотър
Под въпрос: Брейди, Тейлър


Прогноза на Gol.bg:

И двата отбора стартираха новия сезон успешно, като Бърнли дори е пред лондончани в подреждането заради класическата си победа над Саутхямптън у дома. Момчетата на Унай Емери обаче взеха тежкото гостуване на Нюкасъл с 1:0 и дадоха заявка за челните места.

Очаква се "артилеристите" да бъдат в почти оптималния си състав, а твърде вероятно е новите попълнения Никола Пепе и Дани Себайос да започнат като титуляри за първи път. При дошлия от Челси защитник Давид Луис нещата стоят по малко по-различен начин, защото се предполага, че той ще остане на пейката.

Статистиката не дава големи шансове на гостите, защото те загубиха последните десет сблъсъка с този съперник във всички турнири, което определено е обезпокоително. Освен това столичани вкарват поне по два гола в последните седем домакински мача срещу този съперник във всички турнири.

Не трябва да забравяме, че като цяло Арсенал стои доста стабилно на своя стадион, където загуби само веднъж в последните 18 шампионатни срещи. Бърнли е спечелил само една точка в 10 мача от Висшата лига срещу този противник, от който е допуснал цели 11 гола в последните три мача.

Виненочервените показаха страхотна офанзивна мощ по време на лятната си подготовка, а миналата седмица потвърдиха отличната си форма срещу "светците", когато Ашли Барнс се разписа на два пъти. Очакваме изключителен голов екшън със знак "1".


Резултат: Арсенал - Бърнли  4:2