Защитникът на Арсенал Шкодран Мустафи се изсмя на определението, че е "втория най-слаб защитник в света". 

Както е известно, германецът беше избран на второ място в негативната анкета на "Марка", в която над 150 000 души посочиха Фил Джоунс от Манчестър Юнайтед като най-слабия бранител.

"В първите два сезона след трансфера ми в Арсенал през 2016 година нещата се развиваха много добре за мен. Но след миналата Коледа последва спад. Допуснах няколко грешки и се създаде суматоха, която не бях виждал около мен преди това", коментира Мустафи пред списание "Шпигел".

"През декември миналата година бях пропуснал три седмици заради контузия и играх при загубата с 1:5 от Ливърпул само защото треньорът се нуждаеше от мен. Дори не бях тренирал с отбора. На почивката падахме с 1:4, аз имах доста лоши моменти и отново се контузих."

"Последваха лоши коментари от феновете на Арсенал за мен в социалните мрежи. Бях критикуван жестоко, станах мишена. Хората вече започнаха да ме обвиняват и за загуби, при които не съм играл. Имаше моменти, в които бях започнал да се съмнявам в себе си, но въпреки това съм силен психически."

"Футболът вече не е толкова хуманен и социалните мрежи имат своя принос, защото всеки коментира, без имена. Хората директно изливат гнева си върху нас. Вече не става дума за спорта, а да дискредитираш някого, колкото се може повече хора. Бих искал да видя санкции в бъдеще", добави Мустафи.