Унай Емери очаквано бе разочарован след загубата на Арсенал от Шефилд Юнайтед снощи и обяви, че поражението е било незаслужено. 

Лондончани отстъпиха с 0:1 при гостуването си на „Брамал Лейн“, макар и да имаха инициативата, а и някои добри положения, но така и не стигнаха до попадение срещу добре подредения си съперник. 

„Не заслужавахме да загубим, но ни липсваше ефективност. До почивката обаче допуснахме много корнери пред вратата си и те вкараха при един от тях. Създадохме обаче доста добри ситуации, които за съжаление пропуснахме“ заяви наставникът. 

„Знаехме, че ще бъде трудно, тъй като Шефилд Юнайтед рядко получава попадения, особено ако поведат в резултата. Защитаваха се добре, но в мача имаше два ключови момента – техният гол и положението, при което трябваше да получим дузпа за нарушение срещу Сократис. Това бе съвсем ясно и не знам защо ВАР не преразгледа положението“ добави Емери. 

„Естествено има неща, които трябва да подобрим и да анализираме. Разочаровани сме, но трябва да бъдем позитивни в следващия мач. Разликите в класирането са минимални, но знаем, че изпуснахме добър шанс да останем на трето място“ каза още Емери.