Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

През тази седмица се подновяват битките в евротурните. В Шампионска лига рекордьорът по трофеи Реал Мадрид ще се опита  да отлети от дъното в своята група при гостуването си на Галатасарай. Зинедин Зидан обаче има кадрови проблеми, тъй като няма да може да разчита на Лука Модрич и Гарет Бейл, които са с контузии. В момента и двата отбора имат по 1 точка и срещата е решаваща за амбициите им за класиране напред. "Белите" спечелиха последната си визита на този съперник с разгромното 6:1. Но имат отрицателен баланс в Истанбул, тъй като в предните два мача Галатасарай се наложи с 3:2.

В друг интересен мач от Шампионска лига Интер приема Борусия Дортмунд. Двата отбора са основни конкуренти за едно от първите две места, тъй като компания им прави и фаворитът Барселона. "Нерадзурите" имат само 1 точка и търсят задължителна победа над рурците, които нямат загуба в последните си 7 мача във всички турнири. За "жълто-черните" предстои още едно трудно изпитание в края на седмицата. Идва ред за голямото дерби с Шалке 04, което ще се състои на "Фелтинс Арена". Преди сблъсъка двата отбора са разделяни от едва една точка.

Вижте класирането в Бундеслигата

В четвъртък традиционно е време за Лига Европа. Там Лудогорец приема Еспаньол и гони трети пореден успех в групата си, който ще превърне българския отбор във фаворит за класиране напред. Станислав Ганчев има кадрови проблеми, защото Драго Григоре, Яцек Горалски и Клаудиу Кешеру до последно са под въпрос. Добрата новина е, че Антон Недялков е готов за битката с каталунците, които заемат предпоследно място в Ла Лига с едва 5 точки след 9 кръга.

Вижте класирането в Ла Лига

През уикенда е време за клубните първенства. В Англия за Ливърпул предстои ново тежко изпитания след гостуването на Манчестър Юнайтед (1:1). Мърсисайдци приемат на "Анфийлд" Тотнъм, като двата отбора ще се изправят един срещу друг за първи път от финала в Шампионска лига, който възпитаниците на Юрген Клоп взеха с 2:0. "Шпорите" не са печелили на легендарния стадион от 2011 г. Това са 9 срещи във всички турнири, като домакините спечелиха 6 от тях.

Вижте класирането във Висшата лига

В Италия Милан ще търси първи успех под ръководството на новия си треньор Стефано Пиоли при гостуването на Рома. През този сезон "вълците" се представят по-солидно далеч от Рим, което дава надежди на "росонерите", които са само на 4 точки от зоната на изпадащите. Интересното е, че в последните 5 дербита на "Олимпико", съперниците си размениха по 1 победа, направиха и 3 ремита.

Вижте класирането в Серия "А"

В Ла Лига пък трябваше да се играе големият сблъсък между Барселона и Реал Мадрид, но той беше отложен заради безредиците в Каталуния. Тази седмица няма кръг и в България заради изборите. 

Вижте класирането в efbet Лига

Програмата за седмицата:

Шампиоска лига, групова фаза:
22.00 Галатасарай - Реал Мадрид
22.00 Олимпиакос - Байерн Мюнхен
22.00 Манчестър Сити - Аталанта
22.00 Ювентус - Локомотив Москва

Сряда, 23 октомври
19.55 Аякс - Челси 
22.00 Генк - Ливърпул
22.00 Интер - Борусия Дортмунд 
22.00 Славия Прага - Барселона 

Лига Европа, групова фаза:

Четвъртък, 24 октомври
19.55 Лудогорец - Еспаньол 
19.55 Партизан - Ман Юнайтед
22.00 Арсенал - Витория 

Събота, 26 октомври
14.30 Ман Сити - Астън Вила 
16.00 Лече - Ювентус 
16.30 Байерн Мюнхен - Унион Берлин 
16.30 Шалке - Борусия Дортмунд 
19.00 Интер - Парма 
19.30 Бърнли - Челси

Неделя, 27 октомври
19.30 Арсенал - Кристъл Палас
19.30 Ливърпул - Тотнъм
19.30 Норич - Ман Юнайтед
19.00 Рома - Милан