Бившият ас на Арсенал Алекс Сонг направи сензационно признание, че е решил да премине в Барселона през 2012 година заради пари.

"Бях в Арсенал осем години, но чак през последните четири от тях печелех достатъчно пари", коментира бившият национал на Камерун Сонг в Instagram.

"Когато подсилих Арсенал печелех по 15 хиляди лири на седмица. Исках да се равнявам с големите играчи. Тиери Анри идваше на тренировка с някакво произведение на автомобилното изкуство и си казвах, че и аз задължително трябва да имам такава кола."

"После отидох в един шоурум и си взех точно такава кола като на Тиери Анри - Краля. След два месеца обаче трябваше да върна тази кола, тъй като всичките ми пари отиваха за поддръжката й. На следващата тренировка Анри ме попита какво е станало с колата ми и трябваше да призная, че тя е над моето ниво. За целия ми период в Арсенал не успях да спестя дори 100 000 лири, а хората мислеха, че съм милионер."

"Затова когато ми се обадиха от Барселона, аз изобщо се замислих. Чувствах, че трябва да има нещо, което да оставя на жена ми и децата ми, когато кариерата ми приключи."

"Спортният директор на Барселона и той ясно ми заяви, че едва ли ще играя в много мачове. Но на мен изобщо не ми пукаше. Знаех, че вече мога да стана милионер."

"Един 20-годишен, който кара Ферари, всъщност е жалка картинка, защото на тази възраст човек не е постигнал още нищо в живота си. Но когато човек на 50 кара Бентли, тогава той е уважаван от всички", завърши Сонг.