След поражението с 2:1 от Виляреал в първия полуфинал от Лига Европа, мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че "артилеристите" не бива да разчитат само на Букайо Сака, за да създадават ситуации пред вратата на противника.

Виляреал изглеждаше фаворит за да си осигури място във финала след като водеше с два гола, а Арсенал бе с 10 души, но Сака предизвика оживление, когато спечели дузпа, която бе преобразувана в гол от Николас Пепе.

"Ако трябваше да загубим, това е може би най-добрият резултат, с който бихме могли да го направим. Бяха две различни полувремена", започна Артета.

"През първото полувреме имаше толкова много моменти, когато не бяхме на себе си. Не действахме с нашата висока преса. Дезорганизирахме се. Започнахме да гоним. Не бяхме точни с топката или не заехме правилните пространства. Нямахме достатъчно контрол. А когато все пак успявахме да правим добри комбинации, не създадохме достатъчно заплаха пред полето на противника. През второто полувреме се съвзехме и беше съвсем различно."

"Този сезон свикнахме Сака да е основна фигура и да решава мачовете. Това ни показва, че трябва още много да се подобряваме в другите фази. Не може през цялото време да разчитаме само на него. И все пак, имахме нужда от миг магия и той го направи отново.

"Уверен съм, че с този гол си дадохме голям шанс за реванша", завърши Артета.