Еди Хау ще направи официален дебют край страничната линия като мениджър на Нюкасъл в утрешния двубой от Висшата лига с Арсенал, след като върна отрицателен тест за коронавирус.

Бившият бос на Борнемут трябваше да изгледа първия си мач начело при домакинското равенство 3:3 с Брентфорд от хотелската си стая, след като даде положителна проба ден преди срещата с „пчеличките“. Асистентите му Джейсън Тиндал и Греъм Джоунс изведоха отбора в онзи двубой, но Хау ще бъде на скамейката за мача срещу Микел Артета и компания, които ще се опитат да се реваншират на своите привърженици за загубата от Ливърпул с 0:4.

„От моя личен опит с коронавируса преди няколко месеца, нямах първоначално симптоми и след 8-9 дни започнах да изпитвам затруднения. Но мога да кажа, че при Еди има голяма разлика в сравнение с началото на седмицата. Искаш мениджърът да бъде до теб. Той липсваше на нас като треньорски щаб и съм сигурен, че и на играчите им е липсвал на тренировъчното игрище. Очакваме го с нетърпение“, каза Тиндал тази сутрин.

Независимо от положителния тест на Хау, Тиндал добави, че нито един от останалите футболисти в първия тим не са афектирани. „За щастие, всички сме окей, няма други положителни проби. Когато един човек се зарази, изпитваш леки притеснения, но за щастие се тествахме всеки ден тази седмица и всички излязохме отрицателни“, каза още един от помощниците на Хау. /БГНЕС