Арсенал планира да похарчи 180 милиона паунда за играчи през лятото в опит да се върне в Топ 4 на Висшата лига, твърди вестник „Сън“. 

Ако подобно нещо се случи това би било клубен рекорд и потвърждение на вярата на собственика Стан Крьонке (на снимката) в Микел Артета и неговата преценка. 

Основните приоритети на отбора също са ясни. Акцентът ще падне върху нападението, където целта е да бъдат привлечени Александър Исак от Реал Сосиедад и Доминик Калвърт-Люин от Евертън. 

След раздялата с Пиер-Емерик Обамеянг лондончани останаха само с Александър Лаказет и Еди Нкетиа като чисти нападатели. Очаква се обаче французинът също да си тръгне след края на сезона. 

Полузащитникът на Уулвърхемптън Рубен Невеш пък е набелязан за основната фигура в средата на терена. 

Исак има клауза, която му разрешава да напусне Сосиедад срещу 75 милиона паунда, докато Калвърт-Люин е оценяван на около 60 милиона. Още 45 милиона ще бъдат дадени за Невеш. 

През миналата година Артета също похарчи доста пари – около 150 милиона, като взе Бен Уайт, Мартин Йодегор, Аарън Рамсдейл, Такехиро Томиясу, Алберт Самби Локонга и Нуно Тавареш. Сега новите ще бъдат по-малко, но именно те трябва да са в основата на възхода.