Легендата на Манчестър Юнайтед Рой Кийн подкани Микел Артета да спре да мрънка, след като "червените дяволи" спряха победната серия на неговия Арсенал след 3:1 на "Олд Трафорд".

"Артилеристите" бяха навъртяли пет поредни победи преди визитата си на Юнайтед, но въпреки победата остават начело в класирането, като имат точка аванс пред втория Манчестър Сити.

Артета имаше претенции към съдиите заради отменен ранен гол на Габриел Мартинели. След преразглеждане с ВАР попадението бе отменено заради нарушение на Мартин Йодегаард в изграждането на атаката.

"Не съм гледал повторение на ситуацията, но ми казаха, че това е било доста леко побутване. Не виждам постоянство в съдийските отсъждания. Когато миналата седмица имаше леко нарушение на Тайрън Мингс срещу Букайо Сака, не бе отсъдена дузпа. Когато имаше лек фаул срещу Аарън Рамсдейл в мача с Астън Вила и получихме гол, той бе зачетен. Затова не виждам постоянство. Но вече няма какво да се направи, твърде късно е", заяви разочарованият Артета след загубата. Но Кийн не мислеше по този начин.

"Писна ми от тези мрънкания от Арсенал, наистина - каза цитираният от webcafe.bg ирландец в студиото на Sky Sports. - Артета просто не може да губи като всички нас. Трябваше да поздрави победителите от Манчестър Юнайтед и да им отдаде заслуженото, но не го направи, а загуби с 1:3."

Победата бе четвърта поред за Юнайтед след тежките две загуби на старта на сезона. Тимът на Ерик тен Хаг вече е пети, само на три точки от лидера.