Мениджърът на Арсенал Микел Артета се оплака от две "скандални" решения да не бъдат отсъдени дузпи за неговия отбор при равенството 0:0 срещу Нюкасъл, което попречи на лондончани да дръпнат с 10 точки на върха в класирането на футболната Висша лига на Англия.

Домакините доминираха на "Емиратс", но не успяха да се справят със солидната отбрана на съперника и за първи път през сезона пропуснаха да спечелят на собствения си стадион.

Артета беше недоволен от подминатите от главния рефер Андрю Мадли ситуации в наказателното поле на Нюкасъл, при първата от които Дан Бърн задържа за фланелката Габриел, а при втората Джейкъб Мърфи докосна топката с ръка.

"Горд съм от начина, по който се представиха момчетата, по който доминираха и по който влязоха в двубоя от самото начало. Липсваше ни тази искра в последната третина на игрището, за да вкараме, да намерим точния момент с решаващ пас и малко повече качество в завършващата фаза. Имахме доста ситуации в и около наказателното поле, в които трябваше да се справим по-добре. А също така имаше и две скандални дузпи, които не бяха отсъдени в наша полза. Няма съмнение, че и двете бяха чисти дузпи", коментира испанският спец, цитиран от БТА.
     
"Искахме победата и смятам, че направихме повече от достатъчно, за да постигнем по-добър резултат в този мач. Попречи ни липсата на малко повече ефективност в последната третина на терена и тези две големи съдийски решения", добави той.

Арсенал остава на върха в класирането с 44 точки, на 8 точки пред шампиона Манчестър Сити, който утре гостува на Челси. Нюкасъл е трети с 35 точки.

Снимка: БГНЕС